Η έλευση του... Πάσχα!

Πάσχα!

Ήρθε το Πάσχα.. έφυγε το Πάσχα.. και όλο αυτό συνέβη όπως πάντα γρήγορα!

Για τους περισσότερους, αποτελεί μια καθόλα μελαγχολική γιορτή. Μια γιορτή που λόγω των εθιμοτυπικών της λειτουργιών, με αποκορύφωση αυτών της Μ. Εβδομάδας, μας βάζει όλους σε μια διαφορετική διάθεση. Μελαγχολική διάθεση! Μια διάθεση για σκέψεις, περισυλλογή και γιατί όχι.. αναζήτηση στον εσωτερικό μας κόσμο!

Δεν είναι εύκολη όμως αυτή η αναζήτηση σωστά; Δεν είναι εύκολη για πολλούς πολλούς λόγους.. Απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση και πολλά ακόμη.. βαρβάτα συνθετικά. Πάνω απ΄όλα όμως απαιτεί δύναμη. Δύναμη για να παραμερίσουμε το 'εγώ' μας, που είναι τόσο πολύ παρόν πάντα -για τους περισσότερους από εμάς- και να κοιτάξουμε τις πράξεις μας από μια άλλη ματιά.. αντικειμενική ματιά! 

Αν τα καταφέρουμε, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια αναζήτηση μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.. Όχι μόνο γιατί θα εκτιμήσουμε ουσιαστικότερα τον εαυτό μας, τις δυνάμεις μας, την ίδια την καθημερινότητα μας και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.. αλλά η αναζήτηση αυτή, θα έχει σαν επακόλουθο να εκτιμήσουμε περισσότερο -ή όχι!- τους ανθρώπους στο περιβάλλον γύρω μας!

Σίγουρα σας δελεάζει, μπορεί και να σας φοβίζει.. όμως.. τολμήστε το!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να δείτε δημιουργίες γάμου και βάπτισης, φτιαγμένες με μεράκι και πρωτοτυπία για τις πιο όμορφες στιγμές σας... www.e-creations.gr!
 

Φoρμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

κατηγοριες

Πως θελετε να ειναι τα προσκλητηρια του γαμου σας;