Ι.. do!


I.. do!

Γάμος, μια λέξη που άλλους τους τρομάζει και μόνο το άκουσμα της και άλλους τους... ηρεμεί! Άλλοι θεωρούν ότι είναι αυτός που θα ολοκληρώσει την ευτυχία στη σχέση τους... και άλλοι θεωρούν ότι είναι δέσμευση-θηλιά (εχμμμ.. άντρες κυρίως!). Άλλοι πάλι τον έχουν συνδυάσει μόνο με την δημιουργία οικογένειας... και άλλοι θεωρούν ότι είναι απλά ένα τελετουργικό... φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι σκοτώνει τον έρωτα και δηλώνουν υπέρμαχοι της εργένικης ζωής...

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο καθένας μας βιώνει τον γάμο με διαφορετικό τρόπο..! Με τον δικό του τρόπο! Άλλα βιώματα, άλλα "θέλω", άλλη οπτική!!

Δεν έχει σημασία σε ποια ή ποιες από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκετε -μπορεί και σε καμία-... ωστόσο αυτό που έχει σημασία, είναι όταν και αν αποφασίσετε να προβείτε στην τέλεση αυτού... να το κάνετε με πλήρη συνείδηση και βάζοντας την... δική σας πινελιά! (μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε εμείς σε αυτό!)

Τι είναι λοιπόν αυτό που αποκαλείται... γάμος;

Γάμος για την Ορθόδοξη εκκλησία αποκαλείται το μυστήριο κατά το οποίο "συνάπτεται φυσικός δεσμός μεταξύ ανδρός και γυναικός ελεύθερα σε ισόβια κοινωνία και εξαγιαζόμενος προς πλήρη επίτευξη του θείου σκοπού του μυστηρίου αυτού".

Γάμος, με βάση τη wikipedia, ονομάζεται η τελετή με την οποία συνιστάται και αναγνωρίζεται μια νόμιμη γενετήσια ένωση που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας οικογένειας.

Ο γάμος, για την γιαγιά και τον παππού μου (αν και άλλης εποχής) ήταν απόφαση καρδιάς και βαθιάς πίστης στη θρησκεία και τα μυστήρια της.. ενώ για τους γονείς μου ήταν η δέσμευση για αέναη στοργή και αγάπη!

Για εμένα, ο γάμος είναι συνυφασμένος με την συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη, το αίσθημα του μοιράζομαι, την απουσία (λέμε τώρα!) του εγωκεντρισμού ΚΑΙ την αρχή ενός σημαντικότατου κεφαλαίου.. αυτού της οικογένειας!

Για εσάς;!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να δείτε δημιουργίες γάμου και βάπτισης, φτιαγμένες με μεράκι και πρωτοτυπία για τις πιο όμορφες στιγμές σας... www.e-creations.gr!
 

Φoρμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

κατηγοριες

Πως θελετε να ειναι τα προσκλητηρια του γαμου σας;